Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : O pagină din „Jurnalul lui Arcibald”

Poezii - Home

O pagină din „Jurnalul lui Arcibald”

Arcibald mi-a spus că habar n-am de proporțiile istorice ale faptului că STRADA vrea, în mod excepțional, alegeri anticipate, iar nu comasate, asta câtă vreme eu îl întrebam despre ce fel de mâncare electorală e vorba, iar nu despre dietele politice de un fel, ori de alt fel. Vorbindu-i, mă simțeam a fi un umil cetățean al mahalalei provinciale, chiar dacă nu prea mă bag, eu, în gura ei – p-ascunselea, dorința mea cea mare e s-ajung să fiu precum ăsta, precum Primarul Constanței aflat în viață acum, adică să fiu cel mai mare mohican în stare să se facă și să ne facă pulbere cu „Cinste”, „Pricepere” și „Cuviință”; asta până și pentru faptul că Sorin Roșca Stănescu a intat înflăcărat în politică, adică în „gaura neagră” în care Antonescu e băgat până-n gât, pentru că e lider de partid... slobod la gură.

Și eu protestez, Arcibald, i-am spus, competent, mai ales când sunt constipat! Pe de altă parte, ceea ce am crezut, tot eu i-am spus, e mort, chiar ca „moarta-n casă-n fanta urnei”, adică e ceva pasiv, adică e ca o cărămidă abandonată de speranța de-a fi aruncată dincolo de originile sale constrictive originale. În mod explicit, singura soluție democratică ce există în această țară, pentru a scăpa de criza europeană, mondială, națională, de grup și personală, după opinia mea, e aia de a-ți da cu stânga-n dreapta, adică exact cum o spune un jurnalist celebru, „analist-politic-economist-social-psihopat-trotuarist-bulangist-vomisticarist-verbal...: „Există un lucru care ne unește pe toți, vorba lui Ponta: „JOS BĂSESCU; Este timpul să se udă”, adică fix așa cum zice „senatorial” actorul al cărui nume iar îmi scapă acum, chiar butaforic (parcă-i Diaconu, ce naiba?!).

După ce-am băut niște Grant`s, Arcibald mi-a citit din jurnalul lui: „Cea mai tare și zdravănă opinie autorizată, în cadrul general al comentării acestor proteste „spontane”, naționale, organice, subliminale a fost aceea a „analistului politic” BODA, „fost-fost” și chiar ambasador, pentru că memoria nu-mi joacă feste. Ei bine, ANALISTUL ăsta a lansat o chestiune spontană-ntr-o emisiune TV: „DU-TE-N MĂ-TA, BĂGA-MI-AȘ...”, principial fiind lansate, de către Boda, invectivele la adresa unei femei (jurnalistă!) prezentă-n emisiune – dacă eram eu moderator, îl scoteam cu șuturi în cur din emisiune, fără discuție, iar dacă eram în C.N.A îl amendam pe BODA, personal, de să-i vină mintea-n cap… până-n limitele bunului simț financiar, că de cel moral nu stau să discut acum.

Așa!

Mai departe, Arcibald scrie ceva de genul ăsta: „Doamnă Rector Andronescu, Domnule Fost Președinte al României (geolog!), Domnule Președinte al Academiei Românești, Domnule Rector al Universității București, domnilor Decani ai facultăților... nu vi se pare că sunteți CEI MAI MARI NESIMȚIȚI din istoria românească? De ce nu vi se „fute” de ce li se-ntâmplă studenților matematicilor, literelor, istoriei și arheologiei, geografiei și geologiei și-ai chimiei, care nu sunt niște animale, asta câtă vreme studenții aceștia tocmai acum sunt în sesiuni? Au ei nevoie de liniște pentru studiu, iar nu de... „bulangeli” și „măcelăreli” socio-politice? De ce studenții Universității București nu sunt prezenți printre manifestanții ridicolului? DE CE? „Mă scuzați, IMPOSTORILOR!”, mai scrie Arcibald, după care mai spune: „Nu vă cer să mimați dialogul... `vă muma voastră de ipocriți! Din punctul meu de vedere sunteți condamnabili, fără drept de apel. Tâmpiților!”.


Note:
1. Eroarea și erorile sunt controlabile, Tâmpenia nu!
2. Dacă apar incidente legate de ceea ce am spus, vă rog să-mi permiteți să fiu slobod la gură atunci când spun ceva despre MARILE PERSOANE mai sus amintite.
3. Cei mai mulți studenți ai Universității București sunt acum în examene, așa că...
4. Birourile Permanente ale celor două Camere au decis ca sesiunea extraordinară să se deruleze pe parcursul săptămânii viitoare – dedicată situației actuale tensionate a sărbătoririi zilei Unirii.

Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites