Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Veverița care își rodea unghiile

Poezii - Home

Veverița care își rodea unghiile
A fost odată o familie de veverițe.

Locuința lor era o scorbură destul de arătoasă pe dinăuntru: mici tablori pictate pe frunze de stejar împodobeau pereții, iar, din loc în loc, atârnând de tavanul scorburii, felinare cioplite în ghindă aruncau blânde sclipiri de lumină.

În căsuța aceasta trăia și veverița care își rodea unghiile.
Era o veveriță simpatică.
Ale cărei unghii, însă, se micșorau în mare si dureros secret.

-Unghiile veverițelor este bine să fie oleacă mai lungi! îi ținea mereu aceeasi lecție bunica, dovadă că observase - sau nu? - ce făcuseră niște dințișori bine ascuțiți.

-Da, bunico, unghiile veverițelor este bine să fie… foarte lungi! răspundea nepoțica, în timp ce se lupta cu o alună rotundă, lucioasă… și încăpățânată. Se străduia de câteva zile, dar nu putea deloc să o apuce, darămite să o ducă la gură!

-Dar ce tot faci tu, acolo, prințeso? o întrebă tatăl, aruncându-i, pentru prima dată, o privire plină de dragoste peste filele mototolite ale unei cărți cu povești.

-Mă joc! spuse ea; deși stomacul îi gemea, iar ochii îi plângeau după aluna... plină, plină, plină de miez!

-Bravo! răspunse părintele mândru; apoi își reluă lectura, înfășurându-se, fără să-i fie frig, în coada stufoasă.

-Veve, hai să mă ajuti! o strigă, atunci, mama, de undeva din adâncul scorburii, unde se verificau zilnic proviziile pentru iarna cea lungă: ghinde, alune și nuci…

Cu glas stins, aproape leșinată de foame, veverița o rugă să aștepte... puțin.

Doar puțin.

Doar până se întâmplă o minune, și o mică zână - care crede în această poveste - va face ca tuturor degetelor boante din lume să le crească unghiile din nou.

Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites