Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Poveste cu o fetiță pitită-n dulap

Poezii - Home

Poveste cu o fetiță pitită-n dulap

A fost odată, zice povestea mea, o fetiță pe care nimeni nu o iubea. Cât era ziua de lungă, sau cât de lată, cineva căuta să o bată.
Dar ea nu se văita niciodat’ - nu avea atâta forță să scoată din pieptul ei vreun oftat. Dimpotrivă, când se putea, o lua pe 'mama' supărată în brațe și-o mângâia. Iar pe 'tata', care mai tot timpul bea de necaz, atunci când adormea, îl săruta frumușel pe obraz.


Așa treceau zilele, cam la fel; dacă nu o bătea ea, o bătea el. Iar fetița se simțea vinovată și, cuminte, stătea să o bată.
Dar era frumoasă tare copilăria, mai ales când lacrimile se uscau și răsărea bucuria. Sau când apuca, i-a trecut ei o idee vitejească prin cap, să se pitească de furia părinților în dulap.


Acolo a petrecut clipe minunate.
Sub o rochie de mireasă, a învățat să se simtă cea mai iubită din casă. Sub un costum doar o dată purtat, ce credeți, a îndrăznit chiar să plece ochii în fața unui băiat. Ba, mai mult, din atâta imaginație, a adus pe lume surioare și frațiori - dar nu mai mulți decât perechile nepurtate de pantofiori.


Și, ca să fie o poveste adevărată, a născocit, pentru dragoste, atâtea cuvinte, câte nici povestitorii la un loc nu o să aibă vreodată în minte.Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites