Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Poveste cu o fetiță care nu știa să se poarte frumos

Poezii - Home

Poveste cu o fetiță care nu știa să se poarte frumos
Eram cu gândul la o poveste suavă, când o fetiță frumușică, dar neastâmpărată foarte, îmi atrase atenția prin extraordinarul fapt că nu știa să se poarte. Eu chiar nu mai văzusem până atunci copii necivilizați – pentru mine toate fetițele erau niște zâne, iar băieții niște cavaleri minunați.


Așa de tare m-am speriat, când, în mijlocul magazinului, s-a pus pe țipat, încât am vrut să apăs pe un buton, pe ceva, ca să tacă, sau măcar să i se ofere o acadea. Nimic. Fetița a strigat că mai țipă un pic... După care, dacă nu i se cumpără jumătate din magazin, adică fix jumătate din ceea ce își dorește, se apucă din nou de țipat și nici că se mai oprește.


Vă dați seama ce poveste ar fi ieșit? Cât aș fi plecat acasă de fericit? Mie, de când mă știu, mi-a lipsit întotdeauna curajul să îmi inventez, monstruos, personajul. Dar atunci..., atunci aș fi avut, pentru prima oară în viața mea, ca subiect de poveste, o fetiță atât de rea.


Din păcate, s-a potolit. Și alt copil care să țipe în felul acela - unde v-ați ascuns? - n-am mai auzit.


Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites