Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Poveste cu Moș Crăciun

Poezii - Home

Poveste cu Moș Crăciun

De câte ori îmi amintesc de Moș Crăciun, simt pe la tâmple un fel de răcoare din îndepărtatele și misterioasele ținuturi polare.


Îmi vin în gând, apoi, minciunile gogonate pe care noi copiii ni le spuneam râzând, cu nasurile lipite de ferestrele înghețate. Ciulind urechile după un clinchet de clopoței... Holbându-ne după o sanie alunecând printre stele... Făcând, la adăpostul bradului cu crengile atârnând, socoteala faptelor bune și a faptelor rele.


Într-un târziu, adormeam; fie răpuși de mirosul de cetină, fie hipnotizați de fulgii de zăpadă rostogolindu-se înspre geam.
Tăcută, o lumânare aprinsă veghea, mai răbdătoare decât noi toți, întinderea pustie și ninsă.


De fapt, introducerea asta lungă a fost necesară doar ca să am curajul să vă mărturisesc acum, la sfârșit, că, într-un an, Moș Crăciun...m-a dezamăgit. Învățasem atât de bine și mă rugasem pentru un dar, însă el se purtase de parcă nici nu avusese habar!


Mi-e și rușine să vă spun ce-am primit. Știe numai sărmana mea bunică. Oricât le-ar părea unora de incredibil, sau de ciudat, eu o bănuiesc de a fi vorbit cu Moș Crăciun să-mi aducă - a doua zi - darul pentru care l-am și iertat.


Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites