Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Poveste cu o surioară împrumutată

Poezii - Home

Poveste cu o surioară împrumutată

A fost odată o fetiță foarte neascultătoare, căreia părinții i-au arătat într-o zi "Casa de frățiori și de surioare".
Adică acel loc unde se strâng în jurul speranțelor copiii fără noroc. Și de unde urma să vină acasă o fetiță - pe cât de necăjită, pe atât de frumoasă.


În prima zi a traiului în comun, surioara împrumutată a făcut toată treaba.
- Surioara mea, i-a zis ea fetiței neascultătoare, văd că te plictisește statul degeaba. Eu, dacă m-ai ruga, aș sări imediat și te-aș ajuta.
Mai ales că mă simt atât de bine, aici, împreună cu părinții tăi și cu tine.


A doua zi, surioara împrumutată s-a trezit devreme, a spălat păpușile murdare, a cusut jucăriile de pluș, a reparat caruselul...
- Surioara mea, i-a zis din nou fetiței neascultătoare, mie așa îmi e felul, să mă gândesc și la oameni și la jucării... Uite, am ferit-o de mulți copii, dar, dacă ești sigură că îți place de ea, îți dau ție păpușa mea.


În următoarele zile, la fel. În ciuda faptului că fetița neascultătoare nu îi vorbea, surioara împrumutată era plină de zel... Și de o bucurie pe care un povestitor crescut în casa părinților săi nu are cum s-o descrie.
Tot ce poate el să facă este să spună ce-a auzit:
- Surioară dragă, aici rolul meu s-a sfârșit. Mă voi întoarce în locul de unde părinții tăi m-au adus. Știu că nu o să-ți pară prea rău, dar mie îmi pare...


- Nu pleca, o rugă printre lacrimi fetița cea neascultătoare. Rămâi cu mine, promit că nu o să mă mai port urât niciodată.


Astfel a trăit mulți ani fericiți, într-o familie iubitoare, o surioară împrumutată.
Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites