Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Poveste cu o fetiță de nerecunoscut

Poezii - Home

Poveste cu o fetiță de nerecunoscut


Era o fetiță cuminte, ordonată, harnică, iubitoare... Primea numai cuvinte de laudă și de-ncurajare... Spre deosebire de alți copii, își făcea întâi treburile, apoi ieșea afară și se juca. Însă, cele mai frumoase momente erau acelea când, seara, la lumina veiozei, în micul ei fotoliu, lua o carte de povești și citea...


Avea timp pentru toate. Dar, într-o zi, n-a mai putut să câștige lupta cu desenele animate. A rămas în fața televizorului, ca hipnotizată. În câteva zile devenise de nerecunoscut; altă fată!


Acum, singurul lucru pe care și-l dorea era doar un televizor la care să se poată uita. Treburile fuseseră amânate, joaca nu o interesa mai deloc, iar cartea de povești, dacă ar fi găsit-o, ar fi aruncat-o în foc.


Când au vizitat-o colegii, s-au speriat: fetița aceea frumoasă și îngrijită, avea acum niște cearcăne uriașe și părul nepieptănat. Unghiile îi erau murdare și netăiate, căci nu se putea smulge deloc din fața desenelor animate. Se întrebau, înfricoșați, între ei: cu cine seamănă oare? Dar nu, încă nu semăna perfect cu o vrăjitoare.


Abia peste câteva zile, când a încercat să-și îndrepte spatele și n-a mai putut, a simțit și ea că ceva, ceva parcă s-a petrecut. Vederea îi slăbise și scăzuse în greutate, de la câte mese a sărit, sub magia desenelor animate. Cu chiu cu vai, a izbutit de coada măturii să se prindă, pentru a se deplasa până în camera ei,... la oglindă.


Și ce văzu... Nu se poate! Semăna atât de bine cu vrăjitoarea din desenele animate, cu personajul acela urât și ciudat, încât a vrut să închidă "televizorul" imediat.Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites