Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Poveste cu o fetiță adevărată

Poezii - Home

Poveste cu o fetiță adevărată

A fost odată, într-o poveste din mintea mea, o fetiță care se plictisea. Visul ei era să devină o fetiță adevărată, o fetiță în carne și oase, ca să poată trece imediat la realizarea planurilor ei secrete și curajoase. Așa se explică faptul că, într-o dimineață, după ce cu greu m-am trezit, fetița, care și-a luat și povestea cu ea, nu mai era de găsit.


Am întrebat în stânga, în dreapta, am pus afișe la școli și la grădinițe: ofer recompensă viitoarea mea carte de povești în schimbul acestei fetițe. Nimeni nu m-a ajutat cu nimic, până când, cu ochii în lacrimi, vine la mine, râzând, un pitic.


- Eu am văzut-o, este singura fetiță care m-a făcut să râd cu adevărat. Dar acum trebuie să plâng: a plecat...

- Pe mine m-a ajutat să am cu cine să mănânc dintr-un corcoduș, a sărit o fetiță a străzii, cu un aer ghiduș.

- Mie mi-a zis o poveste cu mine, așa de adevărată, că nu o să pot s-o mai uit niciodată! se auzi un glăscior subțirel, ce venea, bănuiesc, dintr-un băiețel.

- Și pe mine m-a impresssionat – se căznea să nu sâsâie un băiat, adăugând pe un ton elogios: o ființă cu un sssuflet neasssemuit de frumosss...

- Am făcut lecțiile împreună și pe urmă ne-am fugărit..., rosti o fetiță cu un glas sprinten și mulțumit.


Numai eu o căutam în neștire, ca să o rog, dacă vrea, după ce-i ajută pe toți copiii din lume, să se întoarcă înapoi în povestea mea.
Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites