Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Poveste din viitor

Poezii - Home

Poveste din viitor

A fost odată, pe vremea când oile și caprele nici nu pășteau, dacă feciorii la păscut nu le însoțeau, iar maramele rămâneau fără flori, dacă fetișoarele nu deschideau ferestrele mai din zori, ei, bine, pe vremea aceea a fost - și încă mai este - un personaj foarte nimerit pentru o poveste.


Un băiat. Care nu știa nimic despre viața la sat. Citise el unele și altele prin povești, dar parcă poți să crezi până nu le trăiești! Cum era încăpățânat, și-a luat într-o zi laptop-ul, mobilul și a plecat.


Atât de tare se miră de faptul că, duminică, la prânz !, toată lumea-l întâmpină, încât - lucru neprevăzut - răspunse fiecărui sătean la salut. Ce mai, să-i plesnească inima de bucurie, când îi văzu gătiți frumos, ieșind dintr-o casă de lemn, cu o cruce strașnică în vârf, doar ca să-l întrebe politocos:


- Cu ce vânt pe aici, băiete?
- Păi, nu știu cu ce vânt, că nu mai știu de la geografie cum se numesc, dar, dacă sunteți buni, aș vrea să-mi arătați un hotel, unde aș putea să mă odihnesc.
- Noi n-avem hotel, alea-s pe la oraș, dar o să te găzduim cum ne-om pricepe mai bine, dacă ne lași.


Așa ajunse băiatul într-o căsuță de vis... Albă și curată, cum nu văzuse în viața lui niciodată. Ar fi stat prostit multă vreme, de nu ar fi venit, împresurată de aroma bucatelor, o fătucă sprintenă să îl cheme.
Masa era servit㠖 acum tot ce mai trebuia el să facă era doar să mulțumească, să mestece și să tacă. Iar la sfârșit, mult, puțin, să dea pe gât și păhăruțul de vin.


Zis și făcut. La asta nimeni nu l-a-ntrecut. Da’ să vezi când și-a pus capul pe o pernă brodată, mirosind numai a levănțică și a vrajă de fată...


Cum a dat să închidă ochii și să viseze ceva frumos și ușor, fu sunat de un prieten, să se întoarcă în viitor.


Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites