Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Povestea Mâncătorului de Bomboane

Poezii - Home

Povestea Mâncătorului de Bomboane

Știu de mult o poveste, dar nu am vrut să v-o povestesc. Cum e un pic mai dulce decât plină de fapte, mi-ar fi părut foarte rău să vă stricați tocmai cu ea dinții de lapte.
Dar, dacă ziceți voi că ați mâncat destule dropsuri și bomboane de ciocolată și că nu din cauza asta sunteți știrbi, fie, o să încep cu a fost odată...


Și chiar a fost... Un mâncător de bomboane, care știa toate bomboanele pe de rost. Avea acasă borcane imense și zeci de etichete colorate pentru cele mai noi sortimente din lume; unele primite, iar altele cumpărate. Și mai avea, comandat special de părinți, un tub uriaș de pastă de dinți.


De la un timp, însă, cu mâncătorul de bomboane ceva se-ntâmpla... Dacă la început acorda fiecărei caramele atenția cuvenită, acum, dintr-o dată, nu mai conta… Mirarea cunoscuților era cât se poate de firească. La fel și mirarea bomboanelor, care începură să se învechească. Adio gust bun, adio masă dulce și acrișoară, drajeuri cu aromă de mere și scorțișoară. Adio parfum de căpușună tăvălită prin ciocolată, jeleu în formă de banană ori suzetă gumată.


Neștiind motivul, m-am tot întrebat. De ce mâncătorul nostru de bomboane într-o zi s-a lăsat. De ce nu își mai cheltuia bănuții de buzunar…... De ce strângea din dinți, abținându-se de la tot ce e dulce... De ce nu se mai ruga la Zeul Bomboanelor, ci la Altcineva, când se ducea să se culce.


Până când, asemeni oricărui povestitor ce trebuie să-și încheie la un moment dat povestea, m-am dumirit: trăia de atâta vreme, singur, în mijlocul lor..., dar nici o bomboană nu l-a făcut fericit.


Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites