Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Poveste cu două litere

Poezii - Home

Poveste cu două litere


Două litere oarecare vorbeau între ele cu voce tare.

- Suntem închise în cartea asta pentru vecie! zise o Majusculă stacojie, pentru care eu, un scriitor codaș, nutrisem când eram mititel un respect uriaș.

- Asta este părerea ta, eu zic că ne putem oricând fofila! răspunse o literă mărunțică, aflată nu prea departe, străduindu-se pentru început să iasă de sub semnul de carte.

- Lasă, că știu eu mai bine, cunoșteam multe majuscule ca și mine... Ne adunam, pline de măreție, în jurul câte unui subiect... Dar astăzi unde sunt? E suspect!

- Ascultă… Auzi un foșnet ? Mie mi se pare că o să ieșim foarte curând la plimbare…

- Nu mai sper, este inutil…

- Ah, dacă am avea norocul să trecem pe sub ochii unui copil… Să fim citite o dată și încă o dată, la nesfârșit…

- Ajunge, dragă, m-am plictisit…

Dar minunea se petrecu… Și ținu fix trei zile. Cât îi luă unei fetițe curioase și sprintene să ajungă până la capătul ultimei file…


Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites