Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Povestea unei Mame

Poezii - Home

Povestea unei Mame
A fost odată, într-un timp nu de multă vreme apus, o mamă care avea de la zece copii în sus. Toată curtea era plină de copii, care mai de care mai ageri la minte, mai oacheși și mai zglobii. E adevărat că, uneori, când mamei îi era cel mai greu, pe câte unul dintre ei îl mai lua să-l crească și Dumnezeu. În rest se descurcau, cum și alții se mai descurcă încă - doar prin grijă, prin dragoste și prin muncă.


Era frumoasă viața lor, care începea dimineața devreme și se sfârșea seara - când de pe chipurile arse de soarele trudei cădea într-o strachină cu mămăligă si lapte dulce toată povara. Unul lângă altul creșteau lângă ea, în somn, de la băiețelul din albioara de lemn, la tânărul școlit, cu un aer de domn. De la fetița cu picioare subțiri și părul sârmos, la sora cea mare, cu un surâs matur și sfios.


Iar mama dormea, în vremurile de altădată, tot cu câte un copil la sân, un băiat, sau o fată... Și nu avea vreme să viseze altceva decât că le va fi bine copiilor ei în ziua când va pleca.


Pentru că fiecare mamă, se știe, face la sfârșitul anilor săi cea mai lungă călătorie... Ca să se odihnească în cer și apoi să pregătească, pe îndelete, ce știe ea că le-a plăcut cel mai mult fiecăruia dintre băieți și din fete...


Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites