Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Poveste de coșmar

Poezii - Home

Poveste de coșmar

Ce rău îmi pare, nu știu nici o poveste frumoasă cu o fetiță hoață și mincinoasă!
Dar, dacă o să pot, o să inventez o poveste urâtă de tot. În care să arăt că hoția și minciuna se însoțesc la tot pasul, că nu te poți baza pe coaja vreunui ou, că e foarte necesar să ai grijă unde te afli atunci când îți crește nasul și că nu e prea ușor să tragi după tine un bou.


Să zicem, deci, că a fost odată, în lumea voastră și-a mea, o fetiță extrem de supărată că nu are tot ce ar vrea. Mama și tata se străduiau, desigur, să nu-i lipsească nimic. Îmbrăcată de ei, cu grijă, de sus până jos, arăta întotdeauna atât de frumos! Ba, aș spune că niciodată la fel, la câte hăinuțe de asortat între ele avea în dulapul ei mititel. Diversele jucării stăteau aranjate la locul lor sub rafturile înțesate de cărți dintr-un alt dulăpior.


Dar ea voia acum mai mult decât îi era necesar. Ținea neapărat să își transforme odăița într-un bazar. O, cât admira ceea ce nu avea! Așa că se hotărî: va fura!
Numai că, înainte de a trece la fapta rușinoasă despre care v-am zis, fetița noastră avu acest vis:


Visă că se dădu jos din pat și își alcătui rapid o listă cu tot ce avea de furat. Apoi, pentru că își aduse aminte de un proverb foarte nou, trecu pe hârtie, ca să îl verifice, și un ou. În cele din urmă, se duse lângă oglindă și, după ce măsură, pentru orice eventualitate, distanța de la nas până la grindă, se privi cu un aer mirat până în străfundul sufletului său vinovat.


Nu mai trebuia decât să se îmbrace într-un costum de hoț, să-și stabilească Mall-ul de unde fură și, pentru prima oară în viață, să aibă grijă să tacă din gură.


Primul lucru pe care l-a furat, a fost, însă, din nefericire, un ou expirat. Despre care nu avea habar că i se va sparge în buzunar; răspândind - de unde să știe? - cel mai greu miros de hoție.


Pe urmă, a dat iama în jucarii și păpuși, repezindu-se - parcă cineva i-ar fi prezis! - la cea mai mare bovină de pluș. Dar nu reușit să o ducă, mare păcat, decât până la una din casele de marcat.


Acolo, pentru că nu avea bani, a luat-o în primire un polițist - ce i-a spus doar atât, că o copilă care fură e spectacolul cel mai trist și i-a dăruit două cătușe de plastic, să se joace cu ele, ca nu cumva să treacă la fapte mai rele.


Dar fetița nostră a promis că nici nu se va mai gândi... să fure ceva imediat sau în altă zi și a dat să intre în ascensor - moment în care nasul, prins între uși, a început să îi crească îngrozitor.


Apoi, chiar că nu mai știu ce s-a întâmplat. Dar sunt sigur că după ce s-a trezit din visul acesta niciodată n-a mai furat...Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites