Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Coșulețul

Poezii - Home

Coșulețul

A fost odată un coșuleț cu fructe.
Care aveau multe vitamine și arătau destul de frumos pentru niște fructe adevărate.
Cum stăteau ele în coșuleț, și așteptau să vină cineva să le mănânce cu poftă, le-a trecut prin cap o idee:
Ce-ar fi să zică fiecare câte o poveste?
Și așa au și făcut.
S-au apucat de povestit, fiecare pe rând, câte o istorioară de pe vremea când locuiau în livadă.

Primul care povesti fu mărul, cel cu un obraz verde și unul roșu.
Apoi o pară zemoasă, care povestea și plângea, povestea și plângea, cu niște lacrimi parfumate de-ți venea să i le sorbi una câte una.
Nectarina se ținea tare, nu vărsă nici o lacrimă, dar nici nu povesti nimic.
O puse pe verișoara ei, piersica. Iar aceasta nu se lăsă până nu-și istorisi toață viața – de la sâmburele crăpat din care ieși, într-un târziu, o urechelniță plictisită.
Două prune gemene se sfătuiau ce să spună, ca să le facă invidioase pe celelalte fructe, numai că se luară la bătaie și se umplură singure de vânătăi. Iar istorioara lor rămase nepovestită.
Noroc cu ciorchinele unui strugure, ale cărui boabe ținură să zică, una după alta, câte ceva și cu niște gutui grăbite să umple camera de aroma nemuritoare a basmelor din copilărie...

Abia după ce toate fructele sfârșiră de povestit, veni și copilul pofticios pe care îl așteptau.
Numai că acesta, neavând preferințe, le gustă pe fiecare în parte, le întoarse puțin, ca să nu se vadă, și duse coșulețul musafirilor care nu mai mâncaseră de mult fructe culese direct din livadă.


Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites