Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : O lume frumoasă

Poezii - Home

O lume frumoasă

Au fost odată niște oameni foarte foarte harnici..
Ei umblau toată ziua de colo colo, să facă lumea și mai frumoasă.
Mai măturau o străduță, mai plantau un pomișor, mai îngrijeau de o floare care se aplecase prea tare și nu putea să se mai ridice și tot așa...
Pe unde treceau acești oameni totul strălucea, așa de harnici erau.

Numai că într-o zi s-a întâmplat că unul dintre ei s-a îmbolnăvit de tristețe.
Toți ceilalți veneau lânga patul lui și îl priveau.
Apoi dădeau puțin din cap și începeau: unul îi așeza cearceaful care atârna pe marginea patului, altul deschidea fereastra și avea grijă ca perdeluța să nu stea strâmb, unul scutura fața de masă de firimituri, apoi o așeza, bine întinsă la loc, altul îi spăla cana și punea în ea apă proaspătă.
Ce mai, erau niște oameni harnici, așa cum fusese și prietenul lor până să se îmbolnăvească.
De aceea nici nu prea știau cum să-l ajute.

Într-o zi, pentru că nu avea cu cine să-l lase acasă, unul dintre oameni harnici își luă copilul cu el și se duseră la omul bolnav.
Acolo, tatăl copilulului își începu treaba: scutură o pătură, aerisi camera, șterse fereastra care nu mai fusese ștearsă de o zi întreagă, puse câteva flori într-o vază, așeză CD-urile cu muzică la locul lor, până când nu mai știu ce să facă și se întoarse cu fața către omul bolnav de tristețe, care acum râdea cu gura până la urechi.
Fiul său tocmai îi spunea o poveste.

Omului din pat îi plăcu așa de tare, încât îl rugă să i-o mai spună odată.
Era o poveste pe care oamenii mari și foarte obosiți de hărnicie o citeau seara, la culcare, copiilor lor.
Și în care se spunea că degeaba muncești toată ziua să faci lumea frumoasă, dacă tu nu ai cu cine să râzi și să te bucuri împreună de frumusețea ei.

Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites