Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Pasărea cenușie

Poezii - Home

Pasărea cenușie


A fost odată un copil care visa să ajungă pe o stea și să-și facă acolo o căsuță de turtă dulce.
Visa visul acesta în fiecare zi. Și el i se părea tot mai frumos.
Ca să nu fie singur când visează, și-a plantat în grădină o tufă de liliac.
De ea se îngrijea toată ziua și tot cu ea stătea noaptea de vorbă, la lumina razelor Lunii.

Ce era ciudat e că Luna îl înțelegea foarte bine pe copil.
Așa de bine, că, atunci când tufa de liliac rămânea fără florile ei mov și parfumate, venea ea și mângâia micile încheieturi amorțite ale tulpinii, prin care se vedea cum viața se scurge către o nouă-nflorire.
La fel, copilul creștea și el, odată cu visul la căsuța de turtă dulce pe care avea s-o construiască pe o stea, nu oriunde, ci chiar în mijlocul universului.

Numai că anii trecură, copilul deveni un om mare, cu multe probleme, iar liliacului încheieturile îi deveniră noduroase și mugurii întârziau să i se mai deschidă.
Planul lor parcă nu mai era nici el atât de minunat și de ușor de îndeplinit cum li se părea odinioară. Deși turtă dulce aveau destulă.

Însă, într-o zi, când omul și tufa uscată de liliac stăteau de vorbă, ca în vremurile lor bune și pline de speranță, se treziră că o pasăre mică și cenușie se lasă între ei, pe o crenguță, care nici nu se îndoi.
- Cine sunteți voi? întrebă pasărea.
- Suntem un om și o tufă de liliac, e chiar așa de greu să-ți dai seama?
- Dar tu de ce semeni cu un copil care visează?
Și tu de ce parcă ai flori, deși nu ai? întrebă pasărea, care, cu ochii ei mici și rotunzi, părea să vadă altceva decât vedeau ceilalți.

Omul și tufa de liliac tăcură din gură, tremurând de frig și de emoție: cineva îi suprinsese visând - și toată lumea știe că, atunci când ești surprins visând, de către cineva care îți mai și înțelege visul, acesta se îndeplinește imediat.

În următoarea zi, omul și tufa de liliac se treziră fericiți.
De la pasărea cenușie, căreia cu bucurie, și deja sătui, i-au dăruit toată turta dulce, aflaseră că noua lor planetă, pe care nici nu știau cum au ajuns atât de repede, are un nume foarte frumos: Terra.
Și că multe stele ar fi vrut să poată ocupa locul ei unic, din mijlocul universului.
Dar Luna, care ocrotește cele mai frumoase si mai cuminți vise ale oamenilor, niciodată nu le-a lăsat.
Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites