Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/dynamic/poeziipentrucopii.info/www/lib/db.php on line 2 Poezii pentru copii : Minutul din alună

Poezii - Home

Minutul din alună

Știi ce? Am o idee. Pentru că tot mi-ai spus zilele trecute că ai avea poftă să ronțăi niște alune, hai să mergem într-un loc mai rar întâlnit. Chiar tu le vei culege; și le vei crănțăni în voie... ca să vezi și tu ce se poate întâmpla. Știu eu un copac în care sunt milioane de alune extrem de gustoase... Dar nu oricine îl cunoaște, deoarece alunele acestea sunt speciale. Există un singur astfel de copac și este copacul timpului. Și știi ce e frumos? Că în fiecare alună este ascuns un minut. Cum desfaci aluna, apare minutul. Și de fapt, atunci când alunele se coc, ele cad din copac și sunt purtate de vânt. La fiecare adiere, aluna se sparge și minutul este luat de vremea care se învârtește împrejurul copacului timpului. Dar dacă vrei să o ronțăi, cu greu poți sparge coaja alunei. Trebuie să o crănțăni bine între dinți ca să se spargă. Și, de asemenea, să nu uiți că trebuie să ai dinți foarte puternici. Dacă nu îi ai puternici, nu ai făcut nimic; stai și te uiți la alună. Altfel tu nu o poți sparge.
Dar, mai întâi de toate, trebuie să ai răbdare, deoarece aluna are nevoie de fix 60 de secunde în care să se coacă. Să nu crezi că e mult - așteptarea trece repede. Secundele din minut dau savoarea. Dacă nu lași suficient, va fi crudă și în mod sigur nu îți va plăcea gustul. Că un gust are o alună care a avut timp să se coacă în 60 de secunde - e o alună coaptă complet - ... și alt gust are o alună care nu a avut la dispoziție decât 10 sau 40 de secunde. Să nu râzi, căci îți vorbesc din proprie experiență. Și nu oricui îi dezvălui eu secretul alunei.
Așa. După cum îți spuneam, iei aluna, o bagi la măsele și o spargi. În momentul în care coaja s-a crăpat, nu e nevoie să o decojești. Nu. Pur și simplu secundele minutului din alună se risipesc și dispar în cea mai mare viteză. Cu coajă cu tot. De parcă nici nu ar fi fost. Și minutul împreună cu ele. Tu nu ai cum să le vezi, în schimb poți simți gustul lor neasemuit de plăcut. Sunt atât de gustoase!! Eu nu îți pot descrie gustul lor, nu am termen de comparație pentru el. De aceea ți-am explicat ce trebuie să faci pentru a încerca tu însuți și a te convinge de savoarea minutului din alună.

Colectia: Poezii pentru copii

Trimite si tu o poezie pentru copii! Trebuie sa iti creezi un cont pe siteul de Poezie Romania si textele tale incadrate ca "poezii pentru copii" vor aparea si acolo si pe acest site.


Top Cultural Sites